Onze aanpak

Lessen op maat

Alle groepen bij Spaanse Les In Zeist krijgen lessen op maat. Per groep wordt -naast een seizoensplanning- wekelijks extra bekeken welke onderdelen behandeld moeten worden, wat de groep al beheerst en welke onderdelen nog extra aandacht nodig hebben.

Geen enkele groep is tenslotte hetzelfde!

Comprehensible input (CI)

Zinnen maken met meerdere werkwoorden, zelfstandig naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, samengestelde zinnen, voorzetsels, bezittelijke voornaamwoorden etc. Dat doen we al tijdens de tweede helft van de cursus ‘absolute beginners’.
Ingewikkeld? Dat valt mee. Bij Spaanse Les In Zeist wordt gebruik gemaakt van ‘comprehensible input’ oftewel: begrijpelijke inbreng. Via speciale technieken word je als cursist op een breinvriendelijke wijze uitgedaagd om zinnen te maken die steeds langer en complexer worden.

Integrale aanpak

Zinnen met een meewerkend voorwerp (aan wie/ voor wie, etc.), zijn lastig in het Spaans. Voor ons is het net alsof we achterstevoren praten. Toch is dit onderdeel héél belangrijk. Krijg ik iets van jou of jij iets van mij? Wel handig om dit goed te zeggen!
En dan: een dikke streep er onder en daarna het volgende onderwerp behandelen? Het antwoord is eenvoudig: nee. Bij Spaanse Les In Zeist wordt er naast ‘comprehensible input’, ook gebruik gemaakt van een integrale aanpak. Met andere woorden: geen losse stukjes grammatica, maar nieuwe onderdelen verweven met andere grammaticale onderdelen die je al kent of nog gaat krijgen.

Wauw! Dit kan ik nú al!

Een brief schrijven met een goede aanhef, slotregel en een dijk van een inhoud! Dat deden deze kanjers helemaal zelf! Hoe lang ze daar over deden? Hooguit een kwartiertje!
Leuk om te zien hoe cursisten zich kunnen verbazen over hun Spaanse kennis na een relatief korte periode.

Spaans waar je écht iets aan hebt!

Wie is het? Is het een man of een vrouw? Hoe lang is hij? Hoe zit zijn haar: lang, kort, krullend, blond of in een staart? Slank, mollig? Wat voor kleding?
Toch wel handig als je op een Spaans politiebureau zit en probeert uit te leggen hoe de dader er uit ziet!

Een goede uitspraak = een goed begin!

Starten als absolute beginner en nú al een mooie Spaanse uitspraak hebben, Spaanse zinnen kunnen maken (soms met 8 woorden!) en Spaanse teksten kunnen lezen (én begrijpen).

‘Mondig’ zijn in het Spaans. Hier besteden we extra aandacht aan.

Boodschappen doen, gezellig een praatje maken, je mening geven en afdingen op de markt. Een greep uit de vele vaardigheden die deze kanjers al goed onder de knie hebben!

Wel zo handig!

In het Spaans vertellen wat er allemaal in je stad te vinden is, hoe het er uit ziet en uitleggen hoe je er moet komen. Met deze groep raak je niet zo gauw verdwaald tijdens je vakantie in Spanje of Zuid-Amerika